CZAS | NAZWA | WIEK | SALA | WOLNYCH/MIEJSC | REZERWACJA |
16:00-17:00 | Kuchnia molekularna Tworzenie jadalnych elementów z odczynników chemicznych w laboratorium. Zdobądź pierwsze doświadczenie w laboratorium i zasmakuj owoców swojej pracy!
| Najmłodsi | | 10 z 10 | Tak |
16:00-17:00 | Izolacja DNA z owoców Zdobądź podstawowe umiejętności mikrobiologa wykorzystując smakowite truskawki!
| 12-18 lat | | brak miejsc | Tak |
16:00-17:00 | Warsztaty z pipetowania Prowadzi: Koło Naukowe Międzyuczelnianego Wydziału Biotechnologii UG i GUMed "BIO-MED" Nauka korzystania z pipet automatycznych - Przyjdź i zmierz się z innymi! Kto będzie pracować najszybciej? A kto najdokładniej?
| 12-18 lat | | 12 z 12 | Tak |
16:00-17:00 | Warsztaty z posiewów bakteryjnych Prowadzi: Koło Naukowe Międzyuczelnianego Wydziału Biotechnologii UG i GUMed "BIO-MED" Wprowadzimy Cię w świat posiewów bakteryjnych! Laboratorium mikrobiologiczne już na Ciebie czeka!
| szkoła średnia | | brak miejsc | Tak |
16:00-20:00 | Barwny Świat Roślin Prowadzą: Dr Sylwia Klińska, Zakład Biochemii Roślin MWB UG GUMed Fotosynteza jest niewątpliwie jednym z najważniejszych procesów fizjologicznych występującym na Ziemi. Znaczącą rolę w tym procesie odgrywa nie tylko światło, ale również barwniki fotosyntetyczne znajdujące się w roślinach. Podczas warsztatów, każdy z chętnych zapozna się z metodą izolacji barwników fotosyntetycznych oraz zobaczy jak dostęp i brak światła wpływa na rozwój roślin | > 16 lat | | Bez ograniczeń | Nie |
16:00-17:00 | Mikroskopia Prowadzi: Koło Naukowe Międzyuczelnianego Wydziału Biotechnologii UG i GUMed "BIO-MED" Obserwacja preparatów mikroskopowych. Przygotowanie preparatów samodzielnie, wykorzystując rośliny, owoce, warzywa. Barwienie preparatów, obserwacja.
| 16+ | | 3 z 12 | Tak |
17:00-18:00 | Mikroskopia Prowadzi: Koło Naukowe Międzyuczelnianego Wydziału Biotechnologii UG i GUMed "BIO-MED" Obserwacja preparatów mikroskopowych. Przygotowanie preparatów samodzielnie, wykorzystując rośliny, owoce, warzywa. Barwienie preparatów, obserwacja.
| 16+ | | brak miejsc | Tak |
17:00-18:00 | Warsztaty z posiewów bakteryjnych Prowadzi: Koło Naukowe Międzyuczelnianego Wydziału Biotechnologii UG i GUMed "BIO-MED" Wprowadzimy Cię w świat posiewów bakteryjnych! Laboratorium mikrobiologiczne już na Ciebie czeka!
| szkoła średnia | | brak miejsc | Tak |
17:00-18:00 | Warsztaty z pipetowania Prowadzi: Koło Naukowe Międzyuczelnianego Wydziału Biotechnologii UG i GUMed "BIO-MED" Nauka korzystania z pipet automatycznych - Przyjdź i zmierz się z innymi! Kto będzie pracować najszybciej? A kto najdokładniej? | 12-18 lat | | 8 z 12 | Tak |
17:00-18:00 | Kuchnia molekularna Prowadzi: Koło Naukowe Międzyuczelnianego Wydziału Biotechnologii UG i GUMed "BIO-MED" Tworzenie jadalnych elementów z odczynników chemicznych w laboratorium. Zdobądź pierwsze doświadczenie w laboratorium i zasmakuj owoców swojej pracy!
| Najmłodsi | | brak miejsc | Tak |
17:00-18:00 | Izolacja DNA z owoców Prowadzi: Koło Naukowe Międzyuczelnianego Wydziału Biotechnologii UG i GUMed "BIO-MED" Zdobądź podstawowe umiejętności mikrobiologa wykorzystując smakowite truskawki!
| 12-18 lat | | brak miejsc | Tak |
18:00-19:00 | Mikroskopia Prowadzi: Koło Naukowe Międzyuczelnianego Wydziału Biotechnologii UG i GUMed "BIO-MED" Obserwacja preparatów mikroskopowych. Przygotowanie preparatów samodzielnie, wykorzystując rośliny, owoce, warzywa. Barwienie preparatów, obserwacja.
| > 16 lat | | brak miejsc | Tak |
18:00-19:00 | Warsztaty z posiewów bakteryjnych Prowadzi: Koło Naukowe Międzyuczelnianego Wydziału Biotechnologii UG i GUMed "BIO-MED" Wprowadzimy Cię w świat posiewów bakteryjnych! Laboratorium mikrobiologiczne już na Ciebie czeka!
| szkoła średnia | | brak miejsc | Tak |
18:00-19:00 | Warsztaty z pipetowania Prowadzi: Koło Naukowe Międzyuczelnianego Wydziału Biotechnologii UG i GUMed "BIO-MED" Nauka korzystania z pipet automatycznych - Przyjdź i zmierz się z innymi! Kto będzie pracować najszybciej? A kto najdokładniej? | 12-18 lat | | brak miejsc | Tak |
18:00-19:00 | Kuchnia molekularna Prowadzi: Koło Naukowe Międzyuczelnianego Wydziału Biotechnologii UG i GUMed "BIO-MED" Tworzenie jadalnych elementów z odczynników chemicznych w laboratorium. Zdobądź pierwsze doświadczenie w laboratorium i zasmakuj owoców swojej pracy!
| Najmłodsi | | brak miejsc | Tak |
18:00-19:00 | Izolacja DNA z owoców Prowadzi: Koło Naukowe Międzyuczelnianego Wydziału Biotechnologii UG i GUMed "BIO-MED" Zdobądź podstawowe umiejętności mikrobiologa wykorzystując smakowite truskawki!
| 12-18 lat | | brak miejsc | Tak |
19:00-20:00 | Mikroskopia Prowadzi: Koło Naukowe Międzyuczelnianego Wydziału Biotechnologii UG i GUMed "BIO-MED" Obserwacja preparatów mikroskopowych. Przygotowanie preparatów samodzielnie, wykorzystując rośliny, owoce, warzywa. Barwienie preparatów, obserwacja.
| 16+ | | brak miejsc | Tak |
19:00-20:00 | Warsztaty z posiewów bakteryjnych Prowadzi: Koło Naukowe Międzyuczelnianego Wydziału Biotechnologii UG i GUMed "BIO-MED" Wprowadzimy Cię w świat posiewów bakteryjnych! Laboratorium mikrobiologiczne już na Ciebie czeka!
| szkoła średnia | | brak miejsc | Tak |
19:00-20:00 | Warsztaty z pipetowania Prowadzi: Koło Naukowe Międzyuczelnianego Wydziału Biotechnologii UG i GUMed "BIO-MED" Nauka korzystania z pipet automatycznych - Przyjdź i zmierz się z innymi! Kto będzie pracować najszybciej? A kto najdokładniej? | 12-18 lat | | 10 z 12 | Tak |
19:00-20:00 | Kuchnia molekularna Prowadzi: Koło Naukowe Międzyuczelnianego Wydziału Biotechnologii UG i GUMed "BIO-MED" Tworzenie jadalnych elementów z odczynników chemicznych w laboratorium. Zdobądź pierwsze doświadczenie w laboratorium i zasmakuj owoców swojej pracy!
| Najmłodsi | | 1 z 10 | Tak |
19:00-20:00 | Izolacja DNA z owoców Prowadzi: Koło Naukowe Międzyuczelnianego Wydziału Biotechnologii UG i GUMed "BIO-MED" Zdobądź podstawowe umiejętności mikrobiologa wykorzystując smakowite truskawki!
| 12-18 lat | | brak miejsc | Tak |